Podobne strony

  • Katedra Biotechnologii Żywności AE we Wrocławiu

    Biologia
    Prezentacja kierownictwa i personelu Katedry, działalności dydaktycznej, problematyki badań (m.in. optymalizacja wyskoaktywnych szczepów dla procesów biotechnologicznych, zwłaszcza fermentacji kwasu cytrynowego, optymalizacja warunków biosyntezy kwasu cytrynowego, badanie przydatności różnych surowcow jako substratów do fermentacji kwasu cytrynowego), działalności w zakresie budowy bioreaktorów laboratoryjnych, komputerowego sterowania procesami biotechnologicznymi, konstrukcji aparatury pomiarowo-kontrolnej; .
  • Akademia Rolnicza w Poznaniu

    Nauki rolnicze
    Strona zawiera aktualności, strukturę uczelni (Wydział Rolniczy, Leśny, Hodowli i Biologii Zwierząt, Technologii Drewna, Ogrodniczy, Technologii Żywności, Melioracji i Inżynierii Środowiska), przedstawiać powinna władze Akademii, działalność uczelnianego wydawnictwa, informator o kierunkach studiów.
  • Katedra Żywienia Człowieka SGGW

    Nauki rolnicze
    Strona prezentuje strukturę Katedry, publikacje pracowników, prace badawcze z zakresu żywienia.
  • Katedra Dietetyki SGGW

    Nauki rolnicze
    Witryna Katedry zajmującej się wpływem żywienia na organizm człowieka; opis prowadzonej działalności dydaktycznej (fizjologia, dietetyka, anatomia) oraz badawczej (dynamika wykorzystania składników pokarmowych w zależności od ilości i składu posiłków spożywanych w ciągu doby, określenie celowości wprowadzania surowców pozyskiwanych metodami ekologicznymi do produkcji dietetycznych środków spożywczych); przedstawienie kierownictwa, wzmianka o dziłalności wydawniczej.
  • Akademia Rolnicza we Wrocławiu

    Nauki rolnicze
    Prezentacja władz i struktury uczelni (Wydział Biologii i Hodowli Zwierząt, Wydział Melioracji i Inżynierii Środowiska, Wydział Medycyny Weterynaryjnej, Wydział Technologii Żywności, Wydział Rolniczy), działalności laboratorium i wydawnictwa uczelnianego, zasad rekrutacji na studia, studiów doktoranckich, konferencji, organizacji studenckich; dane teleadresowe, ogłoszenia.


:: Chemia żywności ::

Opis:

Serwis zawiera spojrzenie na miód, masło i margarynę, witaminy i składniki mineralne od strony chemicznej. Poza tym znajdziesz na stronie wykaz dodatków do żywności E, ciekawe doświadczenia, informacje o identyfikacji tworzyw sztucznych poprzez ich spalanie.